Helden Nijeborg krijgen oorkonde
esborg | lindenborg | nijeborg | ronerborg | woldborg | 15 juni 2017

Helden Nijeborg krijgen oorkonde

​​Burgemeester Berend Hoekstra heeft donderdagmiddag om 12.45 uur een groepsoorkonde uitgereikt aan de helden van klas 1L van rsg de Borgen, vestiging Nijeborg voor vmbo in Leek.

De burgemeester hield een korte toespraak over de redding waarbij de jongens op 23 januari jongstleden hebben geholpen. Een cliënt van de Zijlen raakte toen met zijn elektrische rolstoel vlakbij de school te water. De leerlingen alarmeerden hulpdiensten en medewerkers van De Zijlen, stonden op de uitkijk om de hulpdiensten de weg te wijzen en haalden dekens om het slachtoffer te kunnen verwarmen toen hij uit het water werd gehaald.

Hun heldendaad was voor de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen reden om hen te bekronen met een groepsoorkonde. Samen met de heer Fasseur, van de Stichting werd vervolgens een groepsoorkonde uitgereikt aan de leerlingen Dennis Bijzitter, Niels Bron, Ernst Hummel, Sven de Moor, Robin Slot (wegens ziekte afwezig), Stijn Tuinstra, Jarno van der Veen, Wesley Veninga, Azzam Al Zohbi uit klas N1l van de Nijeborg. Van de heer Fasseur kregen de jongens een boekje cadeau, van de gemeente Leek een tas met inhoud.

Reageren