Groep 8

Maak kennis met onze scholen

Heb je de Open-Festival-Week gemist en wil je tóch nog even digitaal de sfeer proeven? Kijken dan het webinar van jouw favoriete locatie terug. Tijdens de Open-Festival-Week kon je al digitaal door de Nijeborg en de Ronerborg lopen. Deze 360 graden tours kun je nu ook via de knoppen hieronder bekijken.

rsg de Borgen TV

Maak kennis met onze leerlingen en docenten op rsg de Borgen TV! Zij vertellen je alles wat je weten moet over naar school gaan bij rsg de Borgen. Zo kun jij straks kiezen voor een school die bij jou past.

Leerlingenraad Lindenborg

Praktijkles Nijeborg

Lievelingsvak Esborg

Welkom bij rsg de Borgen!

Ga jij volgend jaar naar school bij rsg de Borgen? Dan laten we je graag alvast kennismaken met onze locaties. Kijk een webinar waarin docenten, ouders en leerlingen antwoord geven op belangrijke vragen of breng een bezoek aan rsg de Borgen TV. Hieronder zetten we vast wat praktische informatie op een rij.

Leren

Binnen het vmbo kun je kiezen uit verschillende leerwegen: gl/tl, kb en bb. Ook kun je kiezen voor het havo of het vwo. Wil je meer informatie over ons onderwijs? Klik dan hier. Leren doe je op verschillende manieren bij ons op school; je zit in de schoolbanken, maar bent ook veel met projecten bezig.

Veel nieuwe vrienden

Als je naar onze school gaat, hoor je aan het begin van het schooljaar wie jouw mentor is. Bij deze persoon kun je terecht met alle vragen. Het hele schooljaar lang, handig hè? Ook heeft de mentor tijdens het schooljaar contact met jouw ouders. Aan het begin van het schooljaar ga je op introductie. Hartstikke leuk om je klasgenoten, andere leerlingen en docenten goed te leren kennen!

Handig zeg, SOM

Cijfers checken kun je op onze Elektronische Leer Omgeving (ELO), dit geldt voor de meeste vestigingen. Maar hier krijg  je ook veel informatie over de school.De taken op de ELO bevatten luisteropdrachten, filmpjes met uitleg en oefenmateriaal, waar je op school en thuis mee aan de slag kan.

Lekker wat anders!

Naast de lessen doen we heel veel andere dingen, waar je natuurlijk ook veel van leert. Je doet regelmatig mee aan projecten of excursies. Maar we doen nog veel meer! Op sommige vestigingen worden uitwisselingen georganiseerd. Elk jaar gaat een groep leerlingen en docenten naar een school in Duitsland, Denemarken of Spanje en vice versa.

Roken? Dacht het niet.

rsg de Borgen is een rookvrije school. In en rond de school geldt een rookverbod. Heel gezond dus! En ook fijn voor de niet-rokers… We besteden veel aandacht aan ons niet-rokenbeleid op allerlei manieren.