Groep 8

Maak kennis met rsg de Borgen: schrijf je in voor een webinar

Dit jaar ontdek je jouw favoriete rsg de Borgen locatie online! Docenten en leerlingen vertelden tijdens de voorlichtingswebinars alles over hun school. De voorlichtingswebinars zijn door veel belangstellenden bekeken. 

Heb je een webinar gemist? Kijk hieronder samen met je ouders een webinar terug!

We zien je graag online bij rsg de Borgen!

Deze webinars zijn geweest maar kunt u binnenkort terugkijken

Woldborg

Hier is binnenkort de webinar terug te kijken

Esborg

Hier is binnenkort de webinar terug te kijken

Ronerborg

Hier is binnenkort de webinar terug te kijken

Lindenborg

Hier is binnenkort de webinar terug te kijken

Nijeborg

Hier is binnenkort de webinar terug te kijken

Kunt u niet aansluiten maar wilt u tóch even persoonlijk bijpraten?

RSG de Borgen TV

Maak kennis met onze leerlingen en docenten op rsg de Borgen TV! Zij vertellen je alles wat je weten moet over naar school gaan bij rsg de Borgen. Zo kun jij straks kiezen voor een school die bij jou past.

Ontdek je talent op rsg de Borgen

Hoeveel kilometer moet jij naar school fietsen?

Wat zit er in jouw broodtrommel?

Welkom bij rsg de Borgen!

Hoi, leuk dat je hier een kijkje komt nemen. We vertellen je alvast wat over onze school.

Leren

Binnen het vmbo kun je kiezen uit verschillende leerwegen: gl/tl, kb en bb. Ook kun je kiezen voor het havo of het vwo. Wil je meer informatie over ons onderwijs? Klik hier Leren doe je op verschillende manieren bij ons op school; je zit in de schoolbanken, maar bent ook veel met projecten bezig.

Veel nieuwe vrienden

Als je naar onze school gaat, hoor je aan het begin van het schooljaar wie jouw mentor is. Bij deze persoon kun je terecht met alle vragen. Het hele schooljaar lang, handig hè? Ook heeft de mentor tijdens het schooljaar contact met jouw ouders. Aan het begin van het schooljaar ga je op introductie. Hartstikke leuk om je klasgenoten, andere leerlingen en docenten goed te leren kennen!

Handig zeg, SOM

Cijfers checken kun je op onze Elektronische Leer Omgeving (ELO), dit geldt voor de meeste vestigingen. Maar hier krijg  je ook veel informatie over de school.De taken op de ELO bevatten luisteropdrachten, filmpjes met uitleg en oefenmateriaal, waar je op school en thuis mee aan de slag kan.

Lekker wat anders!

Naast de lessen doen we heel veel andere dingen, waar je natuurlijk ook veel van leert. Je doet regelmatig mee aan projecten of excursies. Maar we doen nog veel meer! Op sommige vestigingen worden uitwisselingen georganiseerd. Elk jaar gaat een groep leerlingen en docenten naar een school in Duitsland, Denemarken of Spanje en vice versa.

Roken?

Dacht het niet
rsg de Borgen is een rookvrije school. In en rond de school geldt een rookverbod. Heel gezond dus! En ook fijn voor de niet-rokers… We besteden veel aandacht aan ons niet-rokenbeleid op allerlei manieren. Goede actie!

Open huis

Je bent van ons gewend dat we onze deuren openen zodat je samen met je ouders, of broertjes of zusjes kunt komen rondkijken. In deze corona tijd is dat lastiger. We zijn nog aan het nadenken over hoe we je toch onze school kunnen laten ervaren. We hopen je daar snel meer over te kunnen vertellen!