Realisatie vogelkijkhut Marumerlage
lindenborg | 28 oktober 2016

Realisatie vogelkijkhut Marumerlage

​​Tweedejaars technasium leerlingen van de Lindenborg hebben zich voor het vak O&O ingezet voor een vogelkijkhut op de Marumerlage. Het is een open en verstoringsgevoelig natuurgebied. Om toch te kunnen blijven genieten van de vogels hebben leerlingen ontwerpen voor een kijkhut aangedragen.

In samenwerking met de werkgroep Marumerlage, een architect en constructeur worden de praktische details beoordeeld. De bedoeling is dat de vogelkijkhut op de Marumerlage zorgt voor meer mogelijkheden met recreatie en natuureducatie. Het winnende ontwerp zal daadwerkelijk gerealiseerd worden.


De Marumerlage is een recent ingericht natuurgebied van 80 ha in Marum, goed te zien vanaf de autosnelweg A7. Water is een belangrijk element in het gebied geworden. Het gebied heeft daardoor grote aantrekkingskracht op allerlei soorten water-, moeras- en weidevogels, die er jaarrond te zien zijn.

Ons doel is om door middel van crowdfunding 15.000 euro op te halen. Met deze financiering kunnen we het laatste gedeelte van de benodigde 50.000 euro bekostigen. Als we binnen een maand de helft van het doelbedrag binnenhalen zal de Rabobank maar liefst 7.000 euro doneren. Deze doelstelling gaat ons gezamenlijk toch zeker lukken?

Bekijk de pitch en donatiemogelijkheden via onderstaande link. Doneren kan tot 3 november en bij een donatie boven de 50 euro ontvang je een leuke gift!
 
https://pioniersvoorderegio.nl/nl/projects/vogelkijkhut-marumerlage

Reageren