Bijzondere diplomauitreikingen
esborg | lindenborg | nijeborg | ronerborg | woldborg | 12 november 2020

Bijzondere diplomauitreikingen

​​Na een bijzonder schooljaar hebben de examenleerlingen van rsg de Borgen ook op een bijzondere manier hun diploma in ontvangst mogen nemen. En natuurlijk werd rekening gehouden met de coronamaatregelen. Maar dat nam niet weg dat op alle vestigingen van rsg de Borgen creatieve ideeën ontstonden om de geslaagde leerlingen toch in het zonnetje te zetten. Dat hebben ze zeker verdiend! Nogmaals, iedereen van harte gefeliciteerd! Dit is er allemaal gebeurd...

Esborg
De leerlingen werden samen met maximaal twee familieleden ontvangen op school. Hier werd het diploma uitgereikt.
Samen met Terra Winsum is afgelopen jaar een pilot gedraaid en is voor het eerst Entee onderwijs aangeboden. Van de vier leerlingen die hebben deelgenomen zijn ook alle vier leerlingen geslaagd. Op deze avond zijn ze in het zonnetje gezet en hebben ze in het bijzijn van familieleden hun diploma ontvangen. Ditisroden.nl heeft er een mooi verslag van gemaakt. Lees het hier.

Lindenborg
Gedurende de dag gingen de mentoren bij leerlingen langs om de diploma’s uit te reiken. Leerlingen konden thuis familie en vrienden uitnodigen. De mentor nam een klaptafel mee, hield een persoonlijke speech en het diploma werd ondertekend. In de avond kwamen de  leerlingen naar school om afscheid van de docenten en de school te nemen. Het Westerkwartier kwam langs en legde de bijzondere momenten vast.

Nijeborg
De diplomering van de bb/kb vond plaats door middel van een zogenaamde 'Drive-in'. Per kandidaat mocht één auto meegenomen worden. Op de parkeerplaats van Nijeborg 51 werd een grote wagen geplaatst, waar de diploma’s en cijferlijsten ondertekend werden. Er was muziek en de parkeerplaats was versierd.

Ronerborg
Op de Ronerborg was de uitreiking in meerdere groepen (klassen) op school. De mentor gaf een persoonlijke speech. Op een beamer werden foto's  getoond van de leerlingen in klas 1 en een foto van klas 4. Verder was er een hapje en drankje en een feestelijke afsluiting op school.

Woldborg
Leerlingen kwamen in kleine groepjes, met familie in een eigen auto naar de diploma drive-in. Op het terrein van de Brandweer was een drive-in ingericht. Leerlingen passeerden in een auto diverse standjes. Elke stop had een andere activiteit; onder andere een hapje en drankje. Ook werd bij een stop het diploma ondertekend. Hiervoor werd een vrachtauto met trailer geregeld waar leerlingen uit te auto moesten stappen en het diploma konden ondertekenen op het podium. Lees hier een leuk artikel van de Streekkrant.  De vestiging heeft zelf ook een flitsend filmpje gemaakt!

Reageren