Een puber in huis? Hoe houden we het gezellig?
nijeborg | 30 oktober 2017

Een puber in huis? Hoe houden we het gezellig?

​​Puberexpert Marina van der Wal komt naar de Nijeborg!

Op dinsdag 7 november spreekt Marina van der Wal, de opvoeddeskundige bij het tv programma ‘Koffietijd’ en co-auteur van ‘Het Enige Echte Eerlijke Puberopvoedboek’ en zelf moeder van twee zoons over het opvoeden van pubers. Zij doet dit op uitnodiging van de ouderraad en team docenten van vestiging Nijeborg van rsg de Borgen in Leek.

De puberteit zien veel ouders als de lastigste opvoedperiode van hun kinderen. En ondanks het feit dat pubers zich natuurlijk gaan verzetten tegen hun ouders, hoeft dat helemaal niet. Zeker niet als je weet hoe het brein van pubers zich in deze periode ontwikkelt. Van der Wal is voor velen bekend uit de media als het gaat om opvoed-kwesties zoals bijvoorbeeld het gebruik van social media en ‘comazuipen’. Een van de bezoeksters die eerder een bijeenkomst bezocht: “ik dacht even dat ik in het theater was. Zo leuk!” Van de Wal: “het is fijn als mensen plezier hebben, deze avond. Maar laat ik ook duidelijk zijn: opvoeden gaat over het stellen van grenzen. Dat is natuurlijk ook een vorm van liefde voor je kind. Wij zullen onze kinderen ook moeten leren dat het leven tegenslagen en teleurstellingen kent. En ook zo’n thema komt aan bod."

De bijeenkomst met Marina van der Wal wordt gehouden in gebouw Nijeborg, Waezenburglaan 51a in Leek. Aanvang 20:00 uur tot ongeveer 22:15 uur. Inloop vanaf 19:30 uur. Belangstellenden kunnen zich voor deze avond opgeven bij ouderraad.nijeborg@rsgdeborgen.nl.

Hier alvast een kleine voorproef wat je kan gaan verwachten tijdens de bijeenkomst: https://vimeo.com/105263883

Reageren