Geslaagd… bij rsg de Borgen!
15 juli 2021

Geslaagd… bij rsg de Borgen!

​​Het schooljaar zit er nu dan toch echt op voor alle eindexamenleerlingen van rsg de Borgen.

Op donderdag 15 juli was de uitslag van het derde tijdvak. “Hiermee ronden we een bijzonder schooljaar af. We zijn erg blij dat zoveel leerlingen van rsg de Borgen geslaagd zijn en de volgende stap in hun leven kunnen gaan zetten. Natuurlijk niet voordat ze genoten hebben van een welverdiende zomervakantie”, aldus algemeen directeur Margriet van Zonneveld-Drost. 

Het was hard werken voor de eindexamenleerlingen op de vestigingen van rsg de Borgen. “Dit was een jaar die we niet snel zullen vergeten. Zowel leerlingen als de docenten en directie kwamen voor uitdagingen te staan door de corona maatregelen. Het was voor iedereen continu schakelen tussen fysiek en online onderwijs; dat vereiste flexibiliteit van ons allemaal.” Daardoor was er dit jaar voor het eerst ook een derde tijdvak, waarin leerlingen toch nog iets meer ruimte hadden om uiteindelijk dat felbegeerde ‘papiertje’ te halen. 

Heel bijzonder dit jaar was dat maar liefst zes leerlingen van de Nijeborg cum laude geslaagd zijn. “Dat is een hele mooie prestatie. Zoveel uitmuntende leerlingen in een jaar, waarin we natuurlijk ook nog volop met de beperkingen rondom corona te maken hebben gehad. Bijzonder knap.” De geslaagden van het eerste en tweede tijdvak hebben inmiddels hun diploma ontvangen tijdens de diploma-uitreikingen. “Uiteraard krijgen de leerlingen die in het derde tijdvak geslaagd zijn op 15 juli zijn of haar diploma op een feestelijke manier uitgereikt.”   

GESLAAGDEN

Esborg
6 leerlingen hebben een diploma Praktijkonderwijs en Entree behaald (100%) en 12 leerlingen hebben een diploma Praktijkonderwijs ontvangen.  

Ronerborg
98,5% TL leerlingen geslaagd

Lindenborg
91% havo leerlingen en 95% vwo leerlingen zijn geslaagd  

Nijeborg
97% van de BB-leerlingen, 97,6% van de KB leerlingen en 98,7% van de TL leerlingen zijn geslaagd  

Woldborg 
100% van de BB leerlingen, 100% van de KB-leerlingen, 96,3% van de TL leerlingen zijn geslaagd