Allereerste FTC robotwedstrijd van Noord-Nederland te volgen in de Lindenborg Leek
lindenborg | 1 december 2023

Allereerste FTC robotwedstrijd van Noord-Nederland te volgen in de Lindenborg Leek

​​Tijdens het evenement, dat vrij toegankelijk is voor bezoekers, zullen 14 teams uit Nederland, Duitsland en Noorwegen hun eerste van twee seizoenswedstrijden spelen.

De eerste FIRST Tech Challenge (FTC) wedstrijd in Noord-Nederland is op 9 december bij de Lindenborg in Leek. Voor techniekbedrijven uit de regio is het natuurlijk dé plek om kennis te maken met de techneuten van de toekomst. Voor instellingen en scholen uit de regio is het een uitgelezen kans om lekker dichtbij kennis te maken met deze leuke en leerzame roboticasport.

En voor jongeren die graag bij een roboticateam willen, is het natuurlijk super leuk om robotwedstrijden te zien en om eens kennis te maken met de regionale teams. En verder is natuurlijk iedereen met een hart voor technologie en robotica van harte welkom!

7.000 teams wereldwijd

De FIRST Tech Challenge is een competitie waar jaarlijks wereldwijd ruim 7.000 teams aan meedoen. FIRST is een Amerikaanse organisatie die ruim 20 jaar wereldwijd robotica competities organiseert met als doel jongeren enthousiast te maken voor wetenschap en technologie en die daar bewezen succes mee boekt.

Twee leerlingen van de Lindenborg, Anne-Maaike Hendriks en Sander Reinders, zitten in FTC team Pretty Smart Robotics, een succesvol FTC team dat afgelopen seizoen zelfs meedeed aan het WK in Houston.

Dit vriendenteam, dat onderdeel is van Science & Robotics vereniging Pretty Smart, heeft haar clubhuis in de Woldborg in Grootegast. Het team neemt inmiddels al sinds 2019 deel aan de FTC competitie en al vijf jaar lang reizen ze het hele land door om aan wedstrijden (en techniekfestivals) mee te doen.

Bezoekers zijn op 9 december van 11.00 tot 15.00 van harte welkom om kennis te maken met FIRST Tech Challenge en de aanwezige teams.

Artikel door Dagblad van het Noorden

Reageren