Leerlingen praktijkschool Esborg kokkerellen er lekker op los in fraai gerenoveerde keukens
esborg | 22 november 2023

Leerlingen praktijkschool Esborg kokkerellen er lekker op los in fraai gerenoveerde keukens

​​Leerlingen van PrO Esborg in Roden zijn erg blij met de gerenoveerde keukens in het Zorg & Welzijn lokaal. In het kader van zelfredzaamheid is één van de onderdelen het uitvoeren van een gerecht.

RODEN - Leerlingen van PrO Esborg in Roden zijn erg blij met de gerenoveerde keukens in het Zorg & Welzijn lokaal. In het kader van zelfredzaamheid is één van de onderdelen het uitvoeren van een gerecht, waarbij volgens een recept stapsgewijs gewerkt wordt. 

De zes leskeukens van de Esborg worden sinds 2008 intensief gebruikt en nu is een deel van de apparatuur aan vervanging toe. Schoolleider Jaap Oosterloo en Zorg & Welzijn docent Erwin Poeder hebben Fietje Grootkeukentechniek gevraagd een groeiplan te maken om daar waar gewenst apparatuur te vervangen en mee te denken hoe bestaande rvs-meubels een upgrade kunnen krijgen. 

In de eerste fase zijn rvs-meubels van nieuwe kasten voorzien en er zijn er nieuwe servieskasten geleverd. Daarnaast zijn er zijn zes nieuwe afzuigkappen gemonteerd. Fietje Grootkeukens uit Emmen, specialist op het gebeid van professionele keukens in scholen en gezondheidscentra, heeft het project begeleid en uitgevoerd. Met zijn aanpak kunnen de leerlingen weer lange tijd vol vertrouwen aan de slag in een praktische, herkenbare en makkelijke te onderhouden keukens. 

Fietje Grootkeukens kiest regelmatig voor de producten van Airo Design. Airo Design, net als de Esborg ook uit Roden afkomstig, heeft de mooie afzuigkappen geleverd. Airo Design is bekend om haar afzuigkappen, kookplaten, wijnkoelers en overige keukenapparatuur die hun weg vinden naar vele keukens in zowel Nederland als andere landen.

Reageren